Bovenbouw

Groep 6A heeft donderdagochtend 12 oktober een erg interessante ochtend gehad in het museum van het kasteel in Helmond.
De leerlingen werden ondergedompeld in een spannend verhaal, operamuziek en kunst. De componist van de muziek is Richard Wagner, de kunstenaar Thorsten Brinkmann. De kinderen mochten in groepjes opdrachten uitvoeren. Ze hebben er erg van genoten.

Groep 6B bouwt een zeilwagen

Met onze stagiaire juffrouw Judith gingen we een ‘zeilwagen’ ontwerpen. Je moet dan goed kunnen samenwerken, dingen met elkaar
onderzoeken en natuurlijk ook handig zijn met knutselen. In groepjes bedachten we hoe we de ‘zeilwagen' het best konden bouwen.
Er waren materialen genoeg. Het werd een erg leuke les en er werden originele karretjes gebouwd.
Tsja.. en toen kwam natuurlijk de test. Meneer Adri haalde de bladblazer en vol spanning keken we hoe ver ons ontwerp in 2 seconden wind vooruit kon komen. Er waren zelfs karretjes die konden vliegen :-)